Voor een open huis van vertrouwen

De Universiteit Gent moet vooral een huis zijn waar je naar opkijkt omdat het kwaliteit biedt. En waar je durft binnen stappen. Een inhoudelijk en historisch rijk, open huis van vertrouwen. Dat moeten we zijn.
Lees meer

"Er is te veel concurrentie tussen onze universiteiten"

Rik Van de Walle wil samenwerken, over instellingsgrenzen heen. Hij licht dit toe in een interview met De Standaard. Hij pleit bovendien voor meer maatschappelijke betrokkenheid. We leven in een post-truth-tijd. Net nu zijn feiten, een verifieerbare waarheid en nuancering cruciaal. Die kunnen onze academici aanleveren.

Lees meer

Het kan beter...

Petra De Sutter is wat je noemt een bezige bij: ze is hoogleraar Reproductieve Geneeskunde UGent/UZGent, senator en lid van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. Ze gaat voor een universiteit en universitairen die verantwoordelijkheid opnemen. En volgens haar kan het beter...

Lees meer

Een stem voor STEM

Peter Hinssen is een internationaal gerenommeerd technologie-ondernemer en auteur. Hij geeft wereldwijd lezingen over de impact van technologie op de samenleving, en de digitale wereld die hij 'het nieuwe normaal' noemt en is een veelgevraagd keynotespreker op IT-conferenties in de hele wereld. Hij heeft een mening!

Lees meer

Dare to think, in an international context

My own country’s administration is retreating into isolationism and undermining public education, and political parties elsewhere are advocating for similar policies. While immensely worrying, it occurs to me that these trends also offer Ghent University a unique opportunity to attract students and scholars from abroad and, moreover, firmly establish itself as an international leader.
Lees meer

Over het belang van diversiteit, kansen aanbieden en kansen grijpen

Iuna Sadat volgde een atypisch parcours. Nadat ze aan de UGent en de Sorbonne studeerde, kwam ze in het onderwijs terecht. Om nadien in de Belgische senaat aan de slag te gaan, eerst als secretaris van het Adviescomité voor Gelijke Kansen voor Mannen en Vrouwen, later als adviseur voor Europese Zaken. Een pleidooi voor diversiteit en kansen.
Lees meer